• -

Duiken in Kroatië-Istrië

Deze keer gekozen om een paar duikjes te combineren met de broodnodige vakantie.

We zijn daarvoor naar Kroatië gegaan, in de regio van Pula (Istrië).

Ter plekke gekomen heb ik gekozen voor duikcentrum Indië omdat dit gelegen is in de camping waar we verblijven, en ook omdat we 12 jaar geleden met deze organisatie ook al eens in zee zijn gegaan.

Waar het aan de kanten van Pula vooral om te doen is zijn de wrakken. Immers Pula was en is een havenstad, en was tijdens vele oorlogen strategisch belangrijk. Nadeel voor de beginnende duiker is wel dat de meeste van die wrakken redelijk diep liggen, en dat je dus eerst wel wat ervaring dient op te doen voor je mee kan/mag.

Anderzijds zijn er buiten de wrakken ook een hele boel mooie rifduiken te doen, dus de beginnende duiker zal zich ook niet snel vervelen.

We hebben dus gekozen voor duikcentrum Indië (http://istradiving.com/). Enerzijds omdat ze gelegen is op de camping waar we verblijven, anderzijds omdat hun website informatief gezien vrij goed is. Mooi vind ik de site niet, maar je kan hem in meerdere talen zetten, er is goed uitgelegd welke duikplekken en wrakken ze aandoen, en vooral hun gepubliceerde prijslijst is up to date. We hadden het geluk dat onze kampplaats gelegen was recht voor het duikcentrum. Dit maakt het natuurlijk altijd wat makkelijker om de boel wat gade te slaan.

Het duikcentrum is standaard uitgerust met een RIB voor de duikplaatsen die dichterbij zijn gelegen, en een iets grotere voor de wrakduiken of indien het aantal duikers voor een bepaald rif te groot word voor de RIB.

IMAG0874_web cialis bestellen IMAG1941_web2

De grotere duikboot is uitgerust met een toilet en een zonnedek.

IMAG0875_web

De omkleed plaats is mooi gesitueerd naast de “compressor room” en dit in de schaduw van de bomen, welk zeker een groot pluspunt is, gezien de temperaturen die daar geregeld voorkomen.

IMAG0876_web

Het personeel is vriendelijk en werkt professioneel, en ook het huurmateriaal (Cressi) ziet er van degelijke kwaliteit uit.

In een volgend artikeltje vertel ik wat over de duiken zelf, ondermeer mijn duik op de “Baron gautch”.

 

 

 


DAN Member

Onlangs zijn we met Scuba Libre DAN partner geworden. Ons partnernummer is 327755. Voor een nieuwe verzekering kan je ook op onderstaande link klikken: Scuba Libre DAN

Upcoming Events

 1. Carrière de Rochefontaine

  juni 30 @ 10:00 am - 12:30 pm
 2. Carriere de Villers-les-Deux-Eglises (Traigneaux)

  juni 30 @ 2:00 pm - 5:00 pm
 3. Nachtduik Put van Ekeren

  juli 6 @ 9:00 pm - 11:00 pm
 4. Bergse diepsluis

  juli 14 @ 8:30 am - 12:00 pm
 5. Put van Ekeren

  juli 14 @ 2:00 pm - 5:00 pm