Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duikdag steengroeves

september 5, 2020 @ 10:00 am - 6:00 pm

Binnenkort organiseert Scubalibre een duikdag in de Ardennen om de pracht van enkele steengroeves te verkennen.

Meer bepaald organiseren we clubduiken in Carrière la Rochefontaine (ochtend) en Carrière la Croisette (namiddag) op zaterdag 5 september. Afspraak om 10u te Carrière la Rochefontaine, 5600 Franchimont waar we een duik plannen rond 11u, gevolgd door een rustige debriefing bij een lokaal hapje en drankje. Vandaar vertrekken we na de eerste duik samen richting La Croisette, Vodecée voor een duik rond 15u30.

La Rochefontaine is een prachtige steengroeve in de buurt van Franchimont, waar men de pracht van rode marmer kan aanschouwen. De steengroeve begint met een langzame afdaling richting 7 meter, gevolgd door een wand die afdaalt richting plateau’s van 22, 26, 36, en 52 meter. Onder water zijn objecten te vinden als kleine bootjes, een auto, een kleine straaljager en veel meer! Eveneens vind je tijdens je safety stop zeer veel grote steuren! Een must do voor elke duikliefhebber!

La Croisette is een iets ondiepere steengroeve, waar de “spirit” van de groeve enorm sterk bewaard is gebleven. Hier vind je nauwelijks objecten die erin gelegd zijn om het aantrekkelijk te maken. Wel vind je zeer veel authentieke objecten, zoals boren, ladders, machinerij, en veel meer! De instap gebeurt hier via een ponton, gevolgd door een afdaling naar 10m, die verder gaat richting 28m (diepste punt).

De temperatuur in beide steengroeves varieert tussen 19 en 15 graden Celsius. Droogpak duiken is dus een aanrader, maar alles behalve een vereiste!

Wil je er graag bij zijn, laat dit tijdig weten via clubwerking@scubalibre.be voor 27 augustus aangezien we minstens een week voordien moeten reserveren. Let op: het minimum opleidingsniveau voor deze duiken is AOWD, aangezien de duiker met een lamp moet kunnen omgaan, alsook opgeleid moet zijn voor duiken tot 30m. Duiklamp zeker meebrengen!

Gezien de Corona maatregelen nog steeds op volle toeren draaien, vragen wij zoals steeds om het eigen materiaal te gebruiken. Heb je een fles nodig, laat ons dit weten en wij zorgen ervoor!

Gegevens

Datum:
september 5, 2020
Tijd:
10:00 am - 6:00 pm

Locatie

La Rochefontaine
Carrière de Rochefontaine, 1
5600 Franchimont (Philippeville), 5600 België
+ Google Maps
Site:
rochefontaine.be